Lappeenrannassa jäi kolme rattijuoppoa ja Rautjärvellä yksi rattijuoppo kiinni tiistaina – Lisäksi valoton polkupyöräilijä ajoi päin punaisia liikennevaloissa Alakylässä Lappeenrannassa ja joutui auton töytäisemäksi

Jaa tämä julkaisu:

LAPPEENRANTA – RAUTJÄRVI

Yhteensä neljä rattijuoppoa jäi kiinni tiistaina.

Poliisi valvoi liikennettä Etelä-Karjalassa tiistaina ja tavoitti kaksi kuljettajaa, joiden epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen rattijuopumukseen, sekä huumausaineen käyttörikokseen. Lisäksi kahden kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Kuljettajista kaksi ajoi henkilöautoilla, yksi mopolla ja yksi pakettiautolla. Kuljettajat tavoitettiin Lappeenrannassa Voisalmen, Lauritsalan ja Rauhan kaupunginosissa, sekä Rautjärvellä.

Valoton polkupyöräilijä ajoi päin punaisia liikennevaloissa Alakylässä Lappeenrannassa.

Lappeenrannassa Alakylän kaupunginosassa tapahtui henkilöauton ja polkupyöräilijän välinen törmäys maanantai-iltana. Alaikäinen polkupyöräilijä ajoi ilman pyörän valoja suojatiellä liikennevalojen ollessa kevyelle liikenteelle punaiset, henkilöauton kuljettaja ei ehtinyt havainnoida pyöräilijää ja jarruttaa ajoissa. Polkupyöräilijä loukkaantui törmäyksessä lievästi, poliisi ei tiedota vammoista enempää. Asiaa tutkitaan polkupyöräilijän liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tieliikennelain mukaan polkupyörässä pitää olla eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävän valaisimen lisäksi myös taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin silloin, kun pyörällä ajetaan pimeän tai hämärän aikaan tai kun näkyvyys on sään tai muun syyn vuoksi huonontunut.

Poliisi haluaa myös muistuttaa heijastimen käytöstä, sillä illat pimenevät ja jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden havaitseminen vaikeutuu. Lisäksi poliisi kehottaa autoilijoita kiinnittämään huomioita käyttämäänsä ajonopeuteen etenkin suojateiden läheisyydessä ja huomioimaan muut liikkujat.

Lähde: Poliisi