Lahdessa murtomiehiä ja liikenneonnettomuuksia, joista yhden aiheutti törkeän rattijuopumuksen lukemat puhaltanut mies

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

LAHTI

Partio sai maanantaiaamuna tehtävän Lepolankadulle, jossa oli murtauduttu kellarikomeroihin. Partio otti kiinni kellaritiloista 27-vuotiaan miehen, jonka epäillään murtautuneen kolmeen kellarikomeroon. Hän oli ehtinyt kantaa komeroista ulos erinäisiä tavaroita. Miestä epäillään varkaudesta.


Hätäkeskus ilmoitti maanantaina puolenpäivän aikoihin rekasta, joka oli törmännyt useampaan tolppaan Ala-Okeroistentiellä rakenteilla olevan kehätien kohdalla olevalla sillalla. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että seitsemänkymppinen mies oli ajanut ajoneuvoyhdistelmällä Ala-Okeroistentietä Salpakankaan suunnasta. Hän oli ajanut ajokaistoja erottavalle keskikorokkeelle ajaen liikenteenjakaja-liikennemerkin yli. Tämän jälkeen yhdistelmällä oli jatkettu suoraan tulevan kehätien liittymäristeyksen yli seuraavan keskikorokkeen päälle, jossa yhdistelmä törmäsi liikennemerkkiin ja valaisinpylvääseen, joka kaatui törmäyksessä. Törmäykset tapahtuivat noin 200 metrin matkalla.

Yhdistelmän kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin asiassa väliaikaiseen ajokieltoon.


55-vuotias mies törmäsi henkilöautolla liikennevaloihin pysähtyneen auton perään maanantaina iltapäivällä Lahdenkadulla. Asianomistaja oli ajanut lahdenkatua pohjoisen suuntaan ja pysähtyi liikennevaloihin, kun hänen autonsa perään törmättiin. Törmäyksen voimasta hänen kuljettama auto liikkui eteenpäin osuen edessä pysähtyneenä olleen auton perään. Autot vaurioituvat ja autojen kyydissä olleet henkilöt tarkastettiin ensihoidon toimesta.

Partio puhallutti osalliset ja totesi, että 55-vuotias tapahtumaketjun aloittanut mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänestä otettiin verikoe veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Hätäkeskus ilmoitti maanantaina kello 23, että Villähteellä Erstantiellä yrityksen henkilökunta on ottanut kiinni murtomiehen. Partiolle selvisi, että parikymppinen mies oli liikkunut kyseisen yrityksen pihalla. Hän oli lähtenyt juoksemaan karkuun, kun henkilökuntaan kuuluvat miehet olivat tiedustelleet miehen aikeita. Miehet juoksivat nuorukaisen kiinni.

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi murovälineitä, kääntöveitsi ja huumausaineiden käyttövälineitä. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus varkauden yrityksestä, murtovälineen hallussapidosta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde ja teksti: Poliisi