Lahdessa kuorma-autoilija aiheutti liikenneonnettomuuden ja polkupyörävarkaan hallusta löytyi huumeita ja kääntöveitsi – Nastolassa päihtynyt henkilö rikkoi kerrostalon rappukäytävän ikkunan

LAHTI

Kuorma-auto ja henkilöauto kolaroi Jalkarannantien ja Kiikkulankadun risteyksessä maanantaina.

Hätäkeskus ilmoitti maanantaina puolenpäivän jälkeen liikenneonnettomuudesta Jalkarannantien ja Kiikkulankadun risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että 45-vuotias mies oli ajanut kuorma-autolla Kiikkulankadulta ja hänellä oli tarkoitus ylittää Jalkarannantie Mäkirinteenkadulle. Hän oli hidastanut risteyksessä, muttei huomannut vasemmalta Jalkarannantietä ajanutta henkilöautoa.
Henkilöauton kuljettaja yritti väistää kuorma-autoa kulkusuunnassaan vasemmalle, mutta kuorma-auto törmäsi keulalla henkilöauton oikeaan kylkeen. Henkilöauton matkustaja loukkaantui törmäyksessä ja hänet vietiin sairaalaan tarkastukseen. Henkilöauto vaurioitui törmäyksessä hinauskuntoon.
Kuorma-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, sillä hän jätti noudattamatta väistämisvelvollisuutta osoittavan liikennemerkin, “kärkikolmion”.

Pyörävarkaan hallusta löytyi huumeita ja kääntöveitsi.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin maanantaina iltapäivällä, että mies yrittää varastaa polkupyörää leikkaamalla voimapihdeillä lukon ketjua poikki Lahden keskustassa. Mies oli ehtinyt leikata ketjun poikki, mutta hänen teko oli keskeytynyt vartijan tullessa paikalle. Mies poistui Vesijärvenkatua Matkakeskuksen suuntaan. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan 35-vuotiaan miehen Hämeenkadulla.
Pyörävarkaan hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä voimapihdit, kääntöveitsi ja huumausaineita. Miehen epäillään syyllistyneen varkauden yritykseen, huumausaineen käyttörikokseen, murtovälineen hallussapitoon ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

27-vuotias, erittäin päihtynyt nainen rikkoi kerrostalon rappukäytävän ikkunan Nastolassa.

Partio sai hätäkeskukselta tehtävän tiistain vastaisena yönä Nastolaan. Ilmoituksen mukaan kerrostalon rappukäytävän ikkuna oli rikottu ja tekijä oli mennyt rappukäytävään. Partio tapasi rappukäytävästä erittäin päihtyneen 27-vuotiaan naisen. Hänen epäillään syyllistyneen lievään vahingontekoon ja hän pääsi putkaan poliisilaki perusteisesti.

Lähteenä: Poliisi