Kuopion koulusurmajutussa nostettiin syytteet vuonna 1994 syntynyttä miestä vastaan

Jaa tämä julkaisu:

KUOPIO

Syyttäjät ovat nostaneet syytteet Kuopion kauppakeskus Hermannin koulusurmajutussa. 1994 syntynyttä miestä syytetään Savon ammattiopiston tiloissa 1.10.2019 tehdyistä murhasta, 20 murhan yrityksestä, tuhotyöstä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Teot ovat kohdistuneet ammattiopiston luokkahuoneessa olleisiin oppilaisiin ja opettajiin sekä yhteen kauppakeskuksessa työtehtävissä olleeseen henkilöön. Myös rikoksesta epäiltyä kiinniottamassa olleisiin poliiseihin on kohdistettu väkivaltaa ja sen uhkaa. Lisäksi ammattiopiston tiloissa on sytytetty tulipalo, josta on aiheutunut omaisuusvahinkoja.

Haastehakemukset on toimitettu Pohjois-Savon käräjäoikeuteen 21.8.2020 (Itä-Suomen syyttäjäalueen asianumerot R 20/5361 ja R 20/5485, käräjäoikeuden asianumerot R 20/2073 ja R R2 0/2074). Haastehakemukset ja esitutkintamateriaali tulevat julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Pääkäsittely Pohjois-Savon käräjäoikeudessa on sovittu aloitettavaksi 8.9.2020. Käsittelyyn on varattu useita päiviä johtuen asianomistajien ja kuultavien suuresta määrästä.

Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Lähde ja teksti: Syyttäjälaitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *