KRP on saanut kaasuputken vaurion teknisen tutkinnan valmiiksi

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

SUOMENLAHTI

Vaikka itse vaurion tutkinta on nyt tehty, tutkimukset ja viranomaisten läsnäolo alueella jatkuvat edelleen. Seuraavaksi jatketaan tutkintaa laajalla alueella vauriokohdan ympäristössä, KRP kertoo.

Kaasuputken vauriokohdan paikkatutkinta on saatu päätökseen ja kerätyt näytteet on tuotu analysoitavaksi, tiedottaa Keskusrikospoliisi. KRP kertoo, että poliisi on saanut virka-apua Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta vaurioituneen kaasuputken teknisessä tutkinnassa. Tekninen tutkinta on vaatinut esimerkiksi useita sukelluksia vauriokohteelle, useiden kymmenien metrien syvyyteen.

– Tahdon kiittää yhteistyöviranomaisia korvaamattomasta avusta, sanoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi Keskusrikospoliisista.


– Yhteistyöviranomaisten asiantuntemuksen, kaluston sekä merellisen erityisosaamisen merkitys tutkinnassa on ollut hyvin keskeistä, kertoo Lohi.

Vaikka itse vaurion tutkinta on nyt tehty, tutkimukset ja viranomaisten läsnäolo alueella jatkuvat edelleen. Seuraavaksi jatketaan tutkintaa laajalla alueella vauriokohdan ympäristössä.

Sitä mukaan, kun tapahtumapaikalta saadaan näytteitä, ne toimitetaan Keskusrikospoliisin Rikostekniseen laboratorioon analysoitavaksi.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -