Kortittomia kuljettajia kärysi rattijuopumuksesta Vantaalla, yksi jäi kiinni takaa-ajon jälkeen

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

VANTAA

Korsontie, 9.7.2020 klo 11.40

Parikymppinen mies jäi Vantaalla maanantaina päivällä kiinni ajettuaan henkilöautolla humalassa ja ilman ajo-oikeutta. Mies pysäytettiin liikennevalvonnan yhteydessä ja hänelle tehtiin seulonta-alkometrillä puhalluskoe, jonka tulos ylitti rattijuopumuksen rajan. Hänet tuotiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,32 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengityslimaa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Ruusukvartsinkatu, 9.7.2020 klo 11.40

Samaan aikaan Korsossa olleen tapauksen kanssa pysäytettiin autoilija myös Kivistössä ajokunnon tarkistamista varten. Mies oli silmin havaittavan päihtynyt, ja hänelle tehtiin puhalluskoe. Puhalluskokeen tulos oli nolla. Koska oli syytä epäillä miehen olevan päihtynyt, partio päätti tehdä miehelle huumepikatestin. Mies ei kuitenkaan suostunut tähän, joten hänet kuljetettiin verikokeisiin.

Myöhemmin kuulustelussa kolmekymppinen mies tunnusti syyllistyneensä asiassa kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja rattijuopumukseen.

Kehä III, 10.7.2020 klo 1.10

Tunnuksellinen partioauto ajoi pitkin Kehä 3:sta, kun auton ohitti henkilöauto vasenta kaistaa pitkin. Henkilöauto selväsi poliisiautoa nopeammin ja partio päätti pysäyttää ajoneuvon. Tämä huomattuaan henkilöauto alkoi ajaa karkuun poliisia.

Takaa-ajo jatkui kehätieltä Pakkalaan ja tehtävälle liittyi useita poliisipartioita. Pakkalan rampilla ajoneuvon kuljettaja menetti ensimmäisen kerran ajokkinsa hallinnan ja auto pyörähti noin 360 astetta ympäri. Tämän jälkeen auto jatkoi matkaansa Pakkalantietä etelään huomattavalla ylinopeudella.

Kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan uudestaan Tulkintien ja Ansatien risteyksessä ja auto pyörähti jälleen ja päätyi lopulta ajokaistalle poikittain. Kuljettajan paikalta nousi mies, joka yritti jatkaa pakoaan vielä juoksemalla.

Mies saatiin nopeasti kiinni ja hänelle tehtiin puhalluskoe, jonka tulos oli yli törkeän rattijuopumuksen rajan. Mies kuljetettiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrin kokeeseen, jonka tulos oli 0,57 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Parikymppisellä miehellä ei ollut myöskään ajo-oikeutta, joten häntä epäillään törkeän rattijuopumuksen ja törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lähde ja teksti: Poliisi