Keskiviikkona Espoossa tehdyistä törkeistä ryöstöistä epäillään alle 15-vuotiasta poikaa

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

ESPOO

Poliisi sai keskiviikkona 15.7. kello 12.40 aikaan ilmoituksen Suurpellossa sijaitsevassa pikaruokaravintolassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä. Paikalle meni useita poliisipartioita ja epäillyt kaksi tekijää saatiin kiinni muutaman minuutin kuluttua tapahtumapaikan lähistöltä.

Tapahtumia selvitettäessä ilmeni, että pojat ovat liikkuneet aiemmin samana aamuna yhdessä. Pojista vanhempi on yrittänyt ryöstää polkupyörän vastaan tulleelta lapselta. Teon aikana poika on näyttänyt kädessään ollutta veistä lapselle. Lapsen isä on kuitenkin nähnyt tapahtuman ja ottanut pyörän takaisin.

Pojat ovat menneet seuraavaksi Suurpellossa sijaitsevan ruokakaupan luo. Vanhempi pojista on mennyt sisään kauppaan ja veitsellä uhkaamalla yrittänyt saada myyjän antamaan hänelle rahaa. Teko on epäonnistunut ja poika on poistunut kaupasta.

[smartslider3 slider=”9″]

Tämän jälkeen pojat ovat menneet läheiseen pikaruokaravintolaan, jossa sama poika on veitsellä uhkaamalla yrittänyt saada kassasta rahaa. Myyjä onnistui estämään rahan ottamisen ja poika oli ottanut mukaansa virvoitusjuomia. Pojat poistuivat ravintolasta ja poliisi otti heidät hetken päästä kiinni.

Vanhempi poika lisäksi vastusti väkivaltaisesti poliisia poliisiasemalla.

Kukaan ei loukkaantunut tapahtumien yhteydessä.

Molemmat pojat ovat alle 15-vuotiaita, joten heillä ei ole rikosoikeudellista vastuuta. Saatujen selvitysten perusteella vaikuttaa siltä, että nuorempi poika ei ole aktiivisesti osallistunut tekoihin. Poliisi suorittaa kuitenkin asiassa tutkinnan nimikkeellä rikollisen teon tutkinta, jossa selvitetään tapahtumien kulku ja esimerkiksi mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset. Poliisi tekee asiassa yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa.

Lähde ja teksti: Poliisi

[smartslider3 slider=”11″]