Keski-Karjalassa sijaitsevan leirintäalueen yrittäjä hyväksikäytti 16-18 -vuotiaita tyttöjä seksuaalisesti hyväkseen – tapaus siirtyy syyteharkintaan

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

POHJOIS-KARJALA

Kokonaisuuteen kuuluu viisi rikosilmoitusta, ja kaikissa rikosilmoituksissa rikosnimikkeinä ovat seksuaalinen hyväksikäyttö, työsyrjintä ja työturvallisuusrikos. Kaikki rikokset ovat tapahtuneet Keski-Karjalan alueella toimivalla leirintäalueella.

Rikosilmoituksista kolmessa tapahtuma-aikana on kesä 2018 ja kahdessa kesä 2019. Asianomistajat ovat työskennelleet kesätöissä kyseisellä leirintäalueella. Kaikki asianomistajat ovat tapahtuma-aikaan olleet 16 – 18-vuotiaita. Rikoksesta epäiltyinä kaikissa rikosilmoituksissa on leirintäalueen yrittäjä, noin 60-vuotias mies.

Esitutkinnassa on asianomistajien kertomana tullut ilmi, että heihin on työsuhteen aikana kohdistunut asiatonta koskettelua ja seksuaalissävytteisiä puheita. Tämänkaltainen toiminta voi täyttää seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön. Työsyrjintä- ja työturvallisuusrikosepäilyssä on puolestaan kyse siitä, että yrittäjän epäillään edellä kuvatulla toiminnalla rikkoneen työturvallisuusmääräyksiä sekä asettaneen työntekijät työsuhteessaan epäedulliseen asemaan sukupuolen perusteella.

Rikoksesta epäiltynä oleva yrittäjä on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin asiassa. Poliisi ei asianomistajien suojelemiseksi kerro tapauksesta tarkempia yksityiskohtia julkisuuteen.

Esitutkinta alkoi loppuvuodesta 2018 ja on nyt valmistunut ja se etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde ja teksti: Poliisi