Käräjäoikeus määräsi kuopiolaismiehen tehostettuun matkustuskieltoon – mies ajeli Lahdessa varastetulla autolla ja häntä epäillään huumausainerikoksesta

Jaa tämä julkaisu:

LAHTI – KUOPIO

Kuopiolainen 27-vuotias mies määrättiin Päijät-Hämeen käräjäoikeuden toimesta ja Hämeen poliisilaitoksen vaatimuksesta tehostettuun matkustuskieltoon vangitsemisen sijaan 16.6.2020.

Tehostetun matkustuskiellon perusteena oli todennäköisin syin oleva epäily huumausainerikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta Lahdessa 13.6.2020. Lisäksi miehellä on Itä-Suomen poliisilaitoksella tutkinnassa avoinna olevia juttuja, etsintäkuulutuksia sekä aikaisemmista jutuista saatuja tuomioita. Esitutkinnan perusteella mies oli Lahdessa amfetamiinin hakumatkalla.

Itä-Suomen poliisilaitos otti miehen kiinni 30.7.2020 tehostetun matkustuskiellon rikkomisesta ja Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen 31.7.2020. Mies siirrettiin tänään (31.7.2020) Kuopion vankilaan odottamaan esitutkinnan valmistumista, tulossa olevaa syyteharkintaa ja siitä seuraavaa oikeudenkäyntiä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Matkustuskieltoa, sekä tehostettuna että tavallisena, voi rikkoa sekä annettujen ehtojen rikkomisella, että syyllistymällä uuteen rikokseen. Tehostettua matkustuskieltoa valvotaan laittamalla henkilölle saman tyyppinen panta jalkaan kuin ns. pantavankeudessa. Näin henkilön sijaintia voidaan teknisesti valvoa. Laitteen asennuksen ja valvonnan toteuttaa käytännössä Rikosseuraamuslaitos.

Amfetamiinia silmälasikotelossa

Lähde ja teksti: Poliisi