Känniset aiheuttivat vaaraa liikenteessä Kuopiossa, myös vesillä liikuttiin päihtyneenä

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

KUOPIO

Poliisi suoritti vesiliikennevalvontaa mm. Jännevirralla ja Vehmersalmella 13.6.2020. Tarkastuksissa havaittiin klo 15.30 – 20 välisenä aikana kaksi epäiltyä vesiliikennejuopumusta. Kyseisissä tapauksissa moottoriveneellä liikkuneet miehet puhallutettiin ja käytettiin Kuopion poliisiasemalla tarkkuusalkometrikokeessa. Vesiliikennejuopumuksen raja on 0,44 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa (1.0 promille). Toisen miehen tulos jäi hieman alle rangaistavuuden, mutta toisen tulos ylitti rangaistavuuden rajan.


Hätäkeskukseen tuli ilmoitus 13.6 klo 19:43, jonka mukaan Kuopiossa Kellolahdentien ja Sisustajantien risteyksessä on kahden auton välinen onnettomuus, jossa toinen osallinen on poistunut paikalta. Poliisi osallistui tehtävään usealla partiolla. Asianosainen kertoi olleensa kääntymässä oikealle Sisustajantielle, kun hänen takana ajanut auto oli törmännyt kovalla vauhdilla oikeaan takakulmaan. Törmääjä oli lähtenyt ajamaan karkuun Kallantietä pitkin. Poliisipartio havaitsi paenneen auton Sirkkusentien varresta. Sivullinen henkilö oli ottanut yhden miehen kiinni ja kaksi miestä oli juossut Antikkalan suuntaan. Poliisi sai poliisikoiran avustuksella paikallistettua kaksi autolta poistunutta, jotka lähtivät edelleen karkuun. Toinen saatiin kiinni juoksemalla ja toinen löytyi liikekiinteistön pihasta piiloutuneena. Kaikkien karkuun lähteneiden miesten epäillään olleen päihtyneitä. Heidät otettiin kiinni asian selvittämiseksi. Tapausta tutkitaan epäiltynä törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennepako tieliikenteessä rikoksena. Ei henkilövahinkoja.


Hätäkeskukseen tuli ilmoitus 14.6 klo 00:20, että mahdollisesti päihtynyt henkilö peruuttaa autolla Kuopiossa Inkilänmäellä ja aiheuttaa vaaratilanteita. Poliisi puhallutti autolla ajaneen naisen. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Poliisipartio suoritti liikennejuopumusvalvontaa Vieremällä 14.6 klo 10:35. Paikalle tuli henkilöauto, jonka kuljettajana toiminut mies puhalsi lukeman, jonka perusteella hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Lähde ja teksti: Poliisi