Kaksi vuonna 2018 tapahtunutta törkeää ryöstöä on selvinnyt Joensuussa – Tekijä ilmoittautui itse poliisille

Jaa tämä julkaisu:

JOENSUU

5.9.2018 Joensuun Niinivaaralla ryöstettiin teräaseella uhaten elintarvikekauppa. 11.9.2018 ryöstettiin vastaavalla tekotavalla elintarvikekauppa Joensuun Ranta-Mutalassa. Molemmissa tapauksissa naamioitunut tekijä sai saaliikseen vähäisen summan rahaa. Tekotapa molemmissa oli samantyylinen ja tekijän tuntomerkit olivat hyvin yhteneväiset. Poliisi epäili alusta lähtien, että edellä mainittujen tekojen takana oli yksi ja sama henkilö. Lukuisista tutkintatoimenpiteistä huolimatta tekijän henkilöllisyys ei selvinnyt.

Elokuussa 2020 Joensuun poliisipäivystykseen ilmoittautui noin 20-vuotias mies, joka kertoi poliisille tehneensä edellä mainitut ryöstöt. Mies kertoi kuulustelussa molemmista ryöstöistä sellaisia yksityiskohtia, joita pystyy tietämään vain teot suorittanut henkilö. Tästä syystä miestä epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä. Miestä ei esitetty vangittavaksi.

Syy sille, miksi mies tuli itse ilmoittautumaan poliisille, oli se, että hän on oman kertomansa mukaan katunut tekojaan ja haluaa niin sanotusti tehdä tilit selväksi oman menneisyytensä kanssa. Motiivi tapahtuneille rikoksille oli tapahtuma-aikaan vaivannut rahapula.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *