Kaksi miestä pahoinpiteli miehen Kemissä – lisäksi Kemissä ajeltiin urakalla huumeissa: päihtynyt motoristi, kyydissään matkustaja, kiihdytti törmäten autoon

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

KEMI

Kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta

Poliisipartio pysäytti henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten Hakamaantiellä, Kemissä. Kuljettajaksi paljastui poliisin entuudestaan tuntema 38-vuotias mies. Miehelle suoritettiin alkometritesti ja huumausainepikatesti, jotka molemmat antoivat negatiivisen tuloksen. Miehellä ei ole kuitenkaan ajo-oikeutta ja hän ajoi vuoden sisään 9:ttä kertaa henkilöautolla ilman ajo-oikeutta.

Rattijuopumus

Poliisipartio pysäytti 37-vuotiaan miehen ajokunnon tarkastamista varten Eteläntiellä, Kemissä perjantaina iltapäivällä. Kuljettajalle suoritettu alkometritesti näytti nollaa, mutta miehen epäillään käyttäneen huumaavia aineita, joten hänet vietiin verikokeisiin veren mahdollisten ajokykyyn vaikuttavien aineiden selvittämiseksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Rattijuopumus

Poliisipartio pysäytti henkilöauton Kemissä Tornionkadulla perjantaina iltapäivällä. Kuljettajana toimi 33-vuotias nainen. Nainen puhalsi nollatuloksen alkometriin, mutta hänen epäillään käyttäneen ajokykyyn vaikuttavia huumaavia aineita, joten nainen on viety verikokeisiin asian selvittämiseksi. Naista epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Liikenneonnettomuus

54-vuotias mies kertoo ajaneensa Kemissä Ruotsintietä Larintien risteykseen. Mies kertoo hiljentäneensä ja nähneensä, ettei muita tule risteyksessä. Kun mies oli lähtenyt etenemään risteykseen, hän oli kuullut kovan kiihdytysäänen.

Mies kertoo, ettei hän kerennyt reagoida mitenkään, kun vasemmalta tullut moottoripyörä osui 54-vuotiaan miehen ajoneuvoon eturenkaan kohdalle.

Mies kertoo, että moottoripyörän kuljettaja ja kyydissä ollut henkilö lensivät törmäyksen voimasta tielle. 54-vuotias mies puhalsi alkometriin nollatuloksen. Mies ei ollut loukkaantunut törmäyksessä.

Moottoripyörän kuljettajaksi paljastui poliisin entuudestaan tuntema 46-vuotias mies. Moottoripyörän kuljettaja oli tiedottomassa tilassa ja hänet toimitettiin pikaisesti Ouluun sairaalaan. Moottoripyörän matkustaja oli tajuissaan, mutta lähti vammojensa vuoksi Ouluun sairaalaan hoidettavaksi.

Moottoripyörän kuljettajalta on selvitetty päihtymystila verikokeiden avulla.

Tämän hetkinen tila moottoripyörän kyydissä olleilla ei ole poliisin tiedossa.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, vammantuottamuksena, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Pahoinpitely

39-vuotias mies ilmoitti tulleensa kahden miehen pahoinpitelemäksi perjantai-lauantaiyönä Kemin keskustan alueella. Partio tavoitti vahvasti humaltuneen miehen ja vei hänet hoidettavaksi Kemin sairaalaan. Mahdollisia epäiltyjä ei ole tavoitettu.

Rattijuopumus

Partion suorittaessa liikennevalvontaa heitä vastaan ajoi henkilöauto Takajärventiellä. Henkilöauto ajoi reilua ylinopeutta. Partio pysäytti ajoneuvon tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut 27-vuotias mies vaikutti olevan selvästi päihtynyt. Mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan ja huumausainepikatesti osoitti positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde ja teksti: Poliisi