Kajaanin mopomiitti: yksi pakeni poliisia – osa nuorista istui poliisiauton päällä

KAJAANI

Kajaanissa perjantaina 24. syyskuuta järjestetyssä mopomiitissä oli häiriöitä ja vaaratilanteita, tiedottaa Oulun poliisilaitos. Poliisi pyytää toimia vanhemmilta.

Kajaanissa perjantaina 24. syyskuuta järjestetty mopomiitti aiheutti töitä poliisille. Poliisi odotti rauhallista ja asiallista toimintaa nuorisolta, mutta iltamyöhällä järjestetyssä miitissä käyttäytyminen oli levotonta.

Nuoriso, jota oli paikalla suuri määrä, kokoontui mm. keskelle ajoratoja ja aiheutti häiriötä ja vaaraa muulle liikenteelle. Osa nuorista vaikeutti myös poliisin virkatoimien suorittamista mm. istumalla poliisiauton päällä. 

Yksi pakeni poliisia.

Tapahtuman yhteydessä viritetyllä mopolla liikkunut nuori ajoi poliisipartiota karkuun aiheuttaen kovalla ajonopeudella ja ajotavallaan vakavaa vaaraa sekä miittiin osallistuneille, että muille tien käyttäjille. Henkilövahingoilta kuitenkin onneksi vältyttiin. Poliisi otti viritetyn mopon haltuun ja tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Poliisi pyytää toimia vanhemmilta.

Poliisi pyytää vanhempia kiinnittämään huomiota lasten ja nuorten tekemisiin ja keskustelemaan heidän kanssaan asiasta, sillä em. kaltainen toiminta voi aiheuttaa mm. vakavia liikenneonnettomuuksia.

Lähteenä: Poliisi