Kahden henkilöauton välinen onnettomuus Oulussa: kuusi kuljetettiin sairaalaan, poliisi tutkii samalla epäiltyä laitonta kokousta ja kaipaa havaintoja

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

OULU

Sunnuntaina 28.6. aamuyöllä kello 03.20 hätäkeskukseen tuli ilmoitus Oulussa Ruskonseläntiellä tapahtuneesta kahden henkilöauton kolarista. Paikalle meni useita poliisipartioita, sekä ensihoidon ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että onnettomuudessa olivat osallisena kaksi henkilöautoa, joissa oli yhteensä kahdeksan ihmistä. Kiimingin suuntaan ajanut kuljettaja ajoi suoraan ja Oulun suuntaan ajanut kuljettaja oli yllättäen kääntänyt autonsa Kiimingin suuntaan ajaneen auton eteen niin, että autot törmäsivät.

Suoraan ajaneessa autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa, kääntyvässä autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Osallisautoissa olleista kuusi henkilöä joutui sairaalaan eriasteisten vammojen takia.

Poliisi jatkaa onnettomuuden teknistä ja taktista tutkintaa. Onnettomuudessa oli useita osallisia ja paljon silminnäkijöitä. Esitutkinnan turvaamiseksi poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkkoja tapahtumatietoja, ettei tiedottamisella vaikuteta osallisten kertomuksiin. Poliisi pyytää tapahtuman silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä. Erityisesti poliisia kiinnostaa mahdolliset videotallenteet tapahtuneesta. Yhteyttä voi ottaa vihjepuhelinnumeroon 0295 416 194 tai sähköpostilla vihjeet.oulu@poliisi.fi

Liikenneonnettomuuden lisäksi poliisi selvittää myös sitä, onko kyseessä ollut järjestetyn yleisötilaisuuden kaltainen tapahtuma ja näin ollen tilaisuuden koolle kutsuja olisi ollut velvollinen huolehtimaan tilaisuuden turvallisuudesta sekä tekemään tapahtumasta etukäteen ilmoituksen poliisille. Laiminlyömällä nämä hän on voinut syyllistyä kokoontumislain mukaiseen kokoontumisrikkomukseen.

Poliisin tietoon on tullut, että Oulussa on tämän kaltaisia ”miittejä” järjestetty aikaisemminkin kevään ja kesän aikana. Poliisi haluaa vedota tapahtumien järjestäjiin ja osallistujiin, että järjestäjän velvollisuuksien lisäksi myös osallistujat tunnistaisivat vastuunsa turvallisuudesta onnettomuuksien välttämiseksi.

Lähde ja teksti: Poliisi