Itsemurhavideo leviää TikTokissa, YouTubessa, sekä sosiaalisissa medioissa – Vanhempi, estä varsikin lapsesi TikTokin käyttö muutamaksi päivää!

Jaa tämä julkaisu:

TIKTOK

Poliisiuutisille sataa tietoa, että videota levitetään jo eri sosiaalisen median kanavissa, kuten Facebookissa, Snapchatissa ja Instagramissa. Myös YouTubessa kyseinen video on jo havaittu ja video kiertää myös nyt WhatsAppissa.

Itsemurhavideo leviää TikTokissa, YouTubessa, sekä sosiaalisissa medioissa - Vanhempi, estä varsikin lapsesi TikTokin käyttö muutamaksi päivää! 1
Vanhempi, näytä lapsellesi kyseisen miehen kuva ja neuvo häntä, että jos tämän miehen kuva tulee vastaan, niin älä katso videota.

Useat ulkomaalaiset mediat uutisoivat yöllä, että erityisesti nuorten suosimassa TikTok -videopalvelussa leviää itsemurhavideo, jossa aikuinen mies ampuu itseään haulikolla päähän. TikTokin ylläpito yrittää saada videota pois palvelusta, mutta siihen he eivät ole vielä pystyneet.

Huhujen mukaan video on naamioitu, mutta tästä ei ole mitään faktaa, koska Poliisiuutiset.fi:n toimitus ei ole kyseistä videota nähnyt.

Vanhempi, ole vastuullinen ja kiellä lapseltasi TikTok -videopalvelun käyttö muutamaksi päiväksi! Useat vanhemmat ovat jakaneet postaustamme Facebookissa ja lisänneet vielä tämän tyylisiä saatetekstejä “En ehtinyt varoittaa lastani, hän tuli itkien luokseni kertomaan videosta”. Tämän takia on todella tärkeää, että kaikki vanhemmat saavat tietää tästä videosta.

Itsemurhavideo leviää TikTokissa, YouTubessa, sekä sosiaalisissa medioissa - Vanhempi, estä varsikin lapsesi TikTokin käyttö muutamaksi päivää! 2
Kuva erään äidin facebookjaosta.

TikTok -videopalvelussa trendaavat videot pomppaa etusivulle ja näin ollen se tulee melko varmasti myös sinun lapsesi etusivulle, vaikka hän ei sitä haluaisikaan.

TikTokin ikäraja on 13 vuotta.

Vastaavanlaisten videoiden näkeminen voi aiheuttaa jo vanhemmallekin henkilölle vakavia traumoja.

Teksti: Poliisiuutiset.fi -toimitus

11 Responses

 1. jouko huomanen sanoo:

  Hei tämmöiset videot voisi laittaa boikottiin ei saisi päästää nettiin eikä muulloin tavalla.vähän törkeetä.mistä lähde voisi sulkea.

 2. Kari H. sanoo:

  Lapsilta vois vapaasti ottaa kännykät pois kokonaankin jos haluaa suojella terveyttä syövältä.. Siinä on jo riittävä syy.

 3. Inka sanoo:

  Näin videon ja voin sanoa, että jos minä 26v sen näin aikalailla vahingossa, niin yhtä helposti nuoret sen näkevät.. Alaikäisille some kanavat ovat liian vaarallisia nykyään, mutta on niissäkin puolensa

 4. Juhana Hilpo sanoo:

  Hohhoijaa. Eiköhän nyt olla taas ampumassa tykillä hyttystä. Melkoisen idioottimaista hysterian lietsontaa. Eikö ihmiset yhtään käsitä, kuinka iso alusta joku tiktok ja muu Internet on? Tämä on mittakaavassaan samaa luokkaa oleva juttu kuin kehotettaisiin ihmisiä välttämään järvissä uiminen, koska tyynessä valtameressä uiskentelee haita. Erityisen noloksi tämän tekee, että virkavalta sortuu tällaiseen. “Mikä on kerran Internettiin laitettu, pysyy siellä ikuisesti.” Tunnen syvää myötähäpeää tämän jutun aloittajaa kohtaan. Lisäksi tällaisten postausten levittäminen vain lisää kyseisen videon suosiota. Kannattaa ajatella mitä tekee, ennenkuin tekee mitä ajattelee. Oikeesti!

 5. Juhana Hilpo sanoo:

  Pieni lisäys. Olettekin harrastusporukan sivusto. Vähän sitä pelisilmää sinne touhuihin. Tuo teidän postaus on kyllä melkoinen riman alitus.

  • Maija sanoo:

   Aina löytyy myös näitä joiden on pakko vähätellä kaikkea. Eräänlainen kukkahattuinvaasio sekin.

 6. Aleksi sanoo:

  Kaipaisi päivitystä, onko video jo saatu kitkettyä levityksestä. Vai kuinkahan kauan tässä pidetään palvelut kiinni omilta lapsilta?

  • Poliisiuutiset toimitus sanoo:

   Missään ei ole tullut vastaan tietoa asiasta. Nyt Itä-Uudenmaan poliisi tutkii väkivaltavideoita, jotka leviää lasten ja nuorten keskuudessa.

 1. 08/09/2020

  […] Sosiaalisessa mediassa vielä aamulla monet vanhemmat vähättelivät koko asiaa, väittäen että kyseessä ei ole aito itsemurhavideo. Mietin että no oli video aito tai ei, se ei ole silti mikään video mikä sopii lasten silmille. Nyt poliisi on kuitenkin myös varoittanut videosta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *