Huittisten vauvakaappaus: tekoa oli suunniteltu etukäteen

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

HUITTINEN

Lounais-Suomen poliisi on edennyt Huittisissa vastasyntyneeseen vauvaan ja äitiin kohdistuneiden rikosten tutkinnassa. Lounais-Suomen poliisi kertoo, että tapahtumien kulku on poliisilla hyvin selvillä, ja poliisilla on myös alustava käsitys teon motiivista.

Epäilty rikoskokonaisuus tapahtui 28. syyskuuta, kun toisilleen entuudestaan tuntemattomat naiset tapasivat yhteisen ulkoilulenkin merkeissä Huittisten keskustan läheisyydessä.

Rikoksista epäilty nainen oli ehdottanut ulkoilulenkkiä uhrille sosiaalisen median ryhmän kautta. Ulkoilulenkin yhteydessä naisen epäillään pahoinpidelleen uhrinsa ja sen jälkeen ottaneen tämän vastasyntyneen vauvan mukaansa.


Joitain tunteja myöhemmin poliisi otti epäillyn kiinni linja-autosta Helsingissä. Lapsi oli vahingoittumattomana epäillyn hallussa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä vapaudenriistona ja törkeänä pahoinpitelynä.

Tekoa oli suunniteltu etukäteen.

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella epäillyn äitiin kohdistama väkivallanteko oli vakava ja myös julma, mutta uhri selvisi pahoinpitelystä ilman erityisen vakavia vammoja.

Poliisi on saanut muodostettua hyvän käsityksen tapahtumien kulusta, ja sillä on myös alustava käsitys teon motiivista. Esitutkinnassa ei ole saatu viitteitä siitä, että sivullisille olisi missään kohdassa aiheutunut vaaraa.


– Uhri valikoitui siksi, että hänellä oli vastasyntynyt lapsi. Poliisilla on viitteitä siitä, että tekoa oli suunniteltu etukäteen, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Kivimäen mukaan epäiltyä tekoa voidaan yleisellä tasolla luonnehtia paitsi hyvin harvinaislaatuiseksi myös poikkeuksellisen häikäilemättömäksi.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -