Henkilöautoon kytketyssä perävaunussa oli tuplasti painavampi lasti sallittuun nähden Siilinjärvellä, lopputuloksena yhdistelmä törmäsi paaluun perävaunun lähdettyä “hanskasta”

Jaa tämä julkaisu:

SIILINJÄRVI

Henkilöauton ja perävaunun yhdistelmä karkasi kuljettajansa käsistä Siilinjärven Kasurilassa 559-tiellä tänään 7.9.2020 n. klo 12.55 aikaan. Paikalla on 80 km/h nopeusrajoitus.

Raskaassa rakennustarvikelastissa ollut jarrullinen perävaunu lähti heittelehtimään ja törmäsi sähköpylvääseen.

Poliisi punnitsi perävaunun ja painoa oli sallittuun kytkentämassaan nähden kaksinkertaisesti. Sallittu kytkentämassa oli 1800 kg, punnittu 3600 kg. Kuljettajan ajo-oikeus ei riittänyt yhdistelmän kuljettamiseen.

Poliisi haluaa muistuttaa perävaunun kuormauksen merkityksestä liikenneturvallisuuteen. Puutteellinen sidonta voi aiheuttaa kuorman putoamisen tai liikkumisen kuormatilassa jolloin ajoneuvon nopea painopisteen muutos voi aiheuttaa ajoneuvon hallinnan menetyksen.

Perävaunun liian painava kuorma tai virheellinen kuorman sijoitus voivat helposti lähteä ohjaamaan vetoautoa ja aiheuttaa yhdistelmän hallinnan totaalisen menetyksen.

Tässäkin tapauksessa oli vakavan vahingon vaara. Täysin hallitsemattomasti heittelehtinyt yhdistelmä olisi voinut vastaan tulevaan liikenteeseen törmätessään aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja. Nyt tapauksesta selvittiin tuurilla. Liikenne oli tapahtuma-aikaan vilkasta.

Poliisi kirjoitti kuljettajalle sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta..

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *