intiimisheivaustuotteita naisille

Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä seuraavina viikonloppuina

Jaa tämä julkaisu:

HELSINKI

Koulujen alkamisen takia Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koko Helsingin alueella. Valvontaa rikosten ja häiriöiden ennaltaehkäisemiseksi tehdään kahtena seuraavana viikonloppuna.

Valvonnan painopistealueina ovat erityisesti nuorten mahdolliset kokoontumispaikat, kuten Helsingin keskusta, puistot, uimarannat sekä päiväkotien ja koulujen pihat. Poliisi toimii yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisotyön sekä muiden vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa.

Poliisi on saanut lähiaikoina useita ilmoituksia häiritsevän kovasta musiikista ja siihen liittyvistä häiriöistä julkisilla paikoilla. Poliisi puuttuu aktiivisesti myös meluhäiriöihin.

– Nuorten alkoholin hallussapidosta seuraa sakko ja asiasta ilmoitetaan sekä nuorten huoltajille että lastensuojeluviranomaisille. Alaikäisillä olevat alkoholijuomat otetaan poliisin haltuun ja hävitetään. Mikäli poliisi tapaa alle 15-vuotiaiden lasten hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan vanhempien tai sosiaaliviranomaisten huostaan, kertoo komisario Katja Nissinen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi toivoo kuitenkin, että vanhemmat sopisivat yhteisistä pelisäännöistä lastensa ja nuortensa kanssa ennen iltaa. Vanhempien olisi hyvä olla illan mittaan lapsiinsa yhteydessä, sillä päävastuu heistä on vanhemmilla.

Poliisi kehottaa lapsia ja nuoria hakemaan viipymättä apua, jos juhlimisen aikana kuitenkin sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112!

Helsingin poliisi kertoo valvonnasta Twitterissä osoitteessa: www.twitter.com/helsinkipoliisi.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *