Helsingin poliisi on saanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista – kahdessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa

Jaa tämä julkaisu:

HELSINKI

Helsingin poliisi on vastaanottanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista. Kahdessa uudessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa asianomistajaa kohden.

Huijarit soittavat useista eri numeroista ja puhuvat yleensä englantia. He esiintyvät teknisenä tukena ja saavat asianomistajan asentamaan etäyhteysohjelman tietokoneelle. Sen jälkeen huijarit pyytävät asianomistajaa kirjautumaan sähköpostiin, tai pankkiin ja sitä kautta pääsevät näihin käsiksi.

Huijarit saattavat myös pyytää ajokorttikuvaa ja tällä avataan tili bitcoin-välittäjälle, jonne varoja siirretään. Huijarit pyytävät usein myös luottokortin kaikki tiedot ja kortti tai kortit käytetään tyhjäksi.

‒ Jos saat teknistä tukea esittävän huijaussoiton, niin lopeta puhelu. Omia pankkitietoja tai muita henkilötietoja ei teknisen tuen esittäjälle tule missään tapauksessa antaa. Eikä missään nimessä pidä asentaa ohjelmia tai hyväksyä etäyhteyttä tietokoneelle neuvoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Pelkästä huijaussoiton vastaanottamisesta tai siihen vastaamisesta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, vaan ilmoittaa asiasta Nettivinkin kautta.

Lisätietoa huijauksista:

Keskusrikospoliisi: Niin kutsutut helpdesk- ja Wangiri-huijaussoitot yleistyneet rajusti alkuvuoden aikana – toimi näin, jos epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi

Kyberturvallisuuskeskus: Väärennettyjä puheluita teknisen tuen nimissä

Lähde ja teksti: Poliisi