Helsingin päärautatieaseman pahoinpitelyn epäilty otettiin kiinni Vantaalta

HELSINKI – VANTAA

Helsingin poliisi on edistynyt Helsingin päärautatieasemalla sunnuntaina 12. syyskuuta tapahtuneen pahoinpitelyn tutkinnassa, kertoo Helsingin poliisilaitos.

Poliisi otti Vantaalla kiinni tuntomerkkejä vastaavan mieshenkilön aamupäivällä 15. syyskuuta.

Poliisi kiittää yleisöä ja tiedotusvälineitä havainnoista, joilla oli ratkaiseva merkitys epäillyn tavoittamisessa. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rikoksesta epäillyn kuulusteluilla. 

Rikoksen uhri sai tapauksen yhteydessä sairaalahoitoa vaativia vakavia vammoja, mutta hän ei ole hengenvaarassa. 

– Rikosten yhteydessä tapahtuneiden vammojen laatu ja lopullinen vakavuus selviää usein vasta jatkotutkimuksissa. Fyysisten vammojen lisäksi rikoksen uhriksi joutuminen on usein myös henkisesti raskasta. Poliisi pyrkii varmistamaan tarvittavan tuen rikosten uhreille muun muassa tekemällä yhteistyötä Rikosuhripäivystyksen asiantuntijoiden kanssa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pertti Sovelius.

Rikosuhripäivystys palvelee numerossa 116 006. Päivystys tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää, mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Soittaminen on maksutonta ja puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.

Lähteenä: Poliisi