Hämeen poliisi muistuttaa moottoripyöräilyn vaaroista – useita onnettomuuksia Hämeessä juhannuksena

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

KANTA-HÄME – PÄIJÄT-HÄME

Hämeen poliisin alueella on sattunut juhannuksen aikaan useita moottoripyöräonnettomuuksia, jotka ovat aiheuttaneet vakavia seurauksia. Kaikkia onnettomuuksia yhdistää liian suuri tilannenopeus ja mieskuljettaja. Kuljettajien ikähaarukka on suuri, joten ei voida puhua yksinomaan nuorison ongelmasta. Tyypillistä onnettomuuksissa on ollut tieltä suistuminen ja yhdessä tapauksessa törmääminen toiseen ajoneuvoon.

Hyvä sää tuo moottoripyörät liikenteeseen, mutta antaa ehkä samalla väärän kaikkivoipaisuuden tunteen kuljettajalle. Kun olosuhteista otetaan kaikki irti, voi pienikin häiriö, kuten yllättävä kaarteen profiili, irtohiekka tai huomion kiinnittyminen pois liikenneympäristöstä aiheuttaa tieltä suistumisen. Silloin ei moottoripyörän hyvistä ominaisuuksista kuten ketteryydestä, kiihtyvyydestä ja suorasta tuntumasta tiehen ole enää hyötyä, vaan peltikuoren puute nousee ratkaisevaan rooliin.

Hämeen poliisilaitos kehottaa moottoripyöräilijöitä varovaisuuteen ja liikennesääntöjen noudattamiseen hyvän harrastuksen parissa.

Juhannuksena sattuneiden onnettomuuksien yksityiskohdista emme tutkinnallisista syistä tiedota vielä, vaan kunkin tapauksen tutkinnanjohtaja tiedottaa niistä aikanaan.

Lähde ja teksti: Poliisi