Häiriötehtävän yhteydessä poliisi takavarikoi anastetuksi epäiltyjä polkupyöriä Malminkartanossa Helsingissä

Jaa tämä julkaisu:

HELSINKI

Poliisille ilmoitettiin keskiviikkona 2.9.2020 häiritsevästä metelistä yksityisasunnossa Helsingin Malminkartanossa. Poliisi löysi asunnosta häiriötehtävän yhteydessä viisi polkupyörää, joita epäillään anastetuiksi. Polkupyörät takavarikoitiin, ja asunnosta otettiin kiinni kaksi henkilöä varkaudesta epäiltyinä.

Poliisin tietoon on tullut kuluvan vuoden aikana jo yli 3000 Helsingissä tapahtunutta epäiltyä pyörävarkautta. Kun poliisille tehdään rikosilmoitus pyörävarkaudesta, poliisi tallentaa anastetun omaisuuden tunnistetiedot poliisin järjestelmään. Siksi on tärkeää, että rikosilmoitukseen liitetään anastetusta omaisuudesta mahdollisimman hyvät yksilöinti- ja tunnistetiedot. Tällöin on suurempi todennäköisyys, että saa anastetun omaisuuden takaisin, jos se ”tulee polisia vastaan” esimerkiksi edellä kuvatun kaltaisen muun poliisitehtävän yhteydessä.

Rikosilmoituksen voi tehdä lähimmällä poliisiasemalla tai sähköisesti.

Poliisille voi myös ilmoittaa havainnoista, jos esimerkiksi epäilee, että joku myy anastettuja pyöriä netissä. Helsingin poliisilaitoksen vihjesähköposti on analyysi.helsinki@poliisi.fi

Lisäksi on hyvä muistaa, että käytettyä polkupyörää ostaessa on syytä ottaa selvää sen alkuperästä (esim. kysyä kuittia), ettei tule tukeneeksi rikollista toimintaa.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *