Espoossa ja Kauniaisissa mopoilijat ajelivat viritetyillä mopoilla – Vihdissä puolestaan espoolaismies “driftasi” 30 metrin matkan poliisin nenän edessä

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

ESPOO – KAUNIAINEN – VIHTI

KAUNIAINEN

Poliisin suorittamassa mopovalvonnassa 30.5. jäi kiinni nuorimies moottoripyöräksi viritetyllä mopolla ajamisesta Lippajärventiellä. Kuljettajalla oli AM-ajokortti ja olisi tarvittu A1 ajo-oikeus.

ESPOO

Espoossa nuori mies ajoi vastaavalla tavalla moottoripyöräksi luokitellulla mopolla ja päätyi ajokieltoon. Kuljettajat olivat vuonna 2003 ja 2004 syntyneitä.

VIHTI

Vihdissä 6.6.2020 puolen yön aikaan autolla sudittamista ja luistattelua harrastanut espoolaismies sai sakkoja ja ajokieltoa. Mies ajoi autolla sivuluisussa vihtiläisen kauppakeskuksen parkkipaikalla 30 metrin matkan niin, että auton perä heittelehti puolelta toiselle. Kyydissä oli kaksi matkustajaa. Onneksi parkkipaikalla ei ollut muita kuin poliisi, joka tiesi, miten sakkokäsikirja suhtautuu kyseiseen ajotapaan.

– Olisiko kesän viettäminen kuitenkin mukavampaa, kun ajotavat olisivat kohtuulliset? Erityisesti nuorilla kuljettajilla kokemus liikenteestä ja ennakoivasta ajotavasta on vasta arastavassa alussa. Mopolla ja moottoripyörällä keulimiseen poliisilla on nollatoleranssi. Liikennesääntöjä noudattamalla välttää parhaiten ajokiellot ja muut seuraamukset kommentoi poliisitoiminnasta vastaava apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula.

Lähde ja teksti: Poliisi