Aura-auto ja raskas ajoneuvoyhdistelmä kolaroi Pohjantiellä Kempeleessä – Oulussa mies ajoi autolla ojaan kovassa humalassa

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

KEMPELE – OULU

Oulun seudulla tapahtui useampi liikenneonnettomuus torstain 18.2. ja perjantain 19.2. välisenä yönä. Aikaisemmin Kempeleessä Pohjantiellä tapahtuneen raskaan ajoneuvon ja kahden henkilöauton välisen onnettomuuden lisäksi Pohjantiellä sattui toinenkin onnettomuus. Lisäksi Kuusamontiellä Oulun Hannusperällä auto suistui tieltä.

Pohjantiellä tapahtuneessa toisessa onnettomuudessa osallisina olivat aura-auto ja raskas ajoneuvoyhdistelmä. Poliisin saamien tietojen mukaan aura-auto oli aurannut tien vasenta kaistaa Poikkimaantien ja Kajaanintien ramppien välissä kohti pohjoista. Raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja oli lähtenyt ohittamaan aura-autoa oikeanpuoleista ajokaistaa pitkin. Yhdistelmä oli törmännyt ohitustilanteessa aura-autoon, joka oli ajautunut poikittain ja rikkonut moottoritien keskikaidetta. Tämä onnettomuus tapahtui 19.2. n. klo 03.30. Tapahtumapaikalla on edelleen liikenteen ohjaus kiertotien kautta.

Kuusamontiellä Oulun Hannusperällä oli henkilöauton ja perävaunun yhdistelmää Kuusamon suuntaan kuljettanut ulkopaikkakuntalainen mies ajautunut ojaan. Tapahtumapaikalle menneen poliisipartion tekemien tutkimusten perusteella miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan sillä seurauksella, että auto ja perävaunu olivat suistuneet vastaantulevan liikenteen ajokaistan yli ojaan. Tätä tapahtumaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tämä onnettomuus tapahtui 19.2. aamulla hieman ennen kello neljää.

Lähteenä: Poliisi