Ajo-oikeudeton rattijuoppo törmäsi kovassa humalassa tolppaan Hämeenlinnassa Wartianmäentien Prisman ovien edessä torstai-iltana

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

HÄMEENLINNA

Partio sai torstai-iltana kello 23.22 tehtävän Wartianmäentielle. Ilmoituksen mukaan Prisman ulko-oven edessä olevaan metalliseen tolppaan oli törmätty henkilöautolla.

Partiolle selvisi tapahtumapaikalla, että nuorimies oli antanut nuoren naisen kokeilla henkilöautoa tyhjällä pysäköintialueella. Naisella oli ilmeisesti mennyt auton polkimet sekaisin ja hän oli törmännyt metalliseen tolppaan. Auto vaurioitui törmäyksessä etuosasta ja molemmat turvatyynyt laukesivat.

Kuljettajana toiminut nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,71 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa verenalkoholipitoisuuden varmistamiseksi. Kuljettajalla ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Auton naiselle luovuttanutta nuorta miestä epäillään kulkuneuvon luovuttamista juopuneelle, koska ei varmistanut kuljettajan ajokuntoa ja ajokorttirikoksesta, koska hän ei varmistanut onko kuljettajalla ajo-oikeutta.

Lähde: Poliisi