Ajo-oikeudeton rattijuoppo pakeni poliisia Oulussa, puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat

Jaa tämä julkaisu:

OULU

Oulun poliisin partiot saivat lauantaina 1.8. hieman ennen klo 23:a tehtävän Oulun Vaarankadulle. Ilmoituksen mukaan päihtyneen oloinen kuljettaja oli lähdössä liikkeelle henkilöautolla.

Partiot saivat autosta havainnon Limingantiellä Joutsensillan valoristeyksessä. Poliisipartio kääntyi auton perään Joutsentielle. Joutsentieltä auto kääntyi Paljetielle, ja kuljettaja lähti ajamaan selvästi kovempaa vauhtia. Kuljettaja jatkoi Paljetien ja Poratien kautta Lintulammentielle etelän suuntaan, jonka jälkeen hän kääntyi Poikkimaantielle kohti itää.

Perässä ajanut poliisipartio havaitsi hieman ennen Kajaanintien ja Poikkimaantien liikenneympyrää, että kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan sillä seurauksella, että auto oli suistunut kulkusuunnassaan vasemmalle puolelle peltoalueelle. Kuljettaja pakeni paikalta, mutta hänet tavoitettiin hetkeä myöhemmin läheisen asuinkiinteistön pihalta poliisikoiran ja poliisipartioiden havaintojen perusteella.

Kuljettajan epäillään tapahtumapaikalla tehtyjen tutkimusten perusteella olleen sekä alkoholin että huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänellä ei myöskään ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Kuljettajana ollutta ulkopaikkakuntalaista n. 30- vuotiasta miestä epäillään tässä vaiheessa mm. törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet tuotiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.

Lähde ja teksti: Poliisi