40-vuotias mies surmasi vanhuksen ja pahoinpiteli tämän vaimoa – esitutkinta on valmistunut

JOENSUU

Huhtikuussa yksityisasunnossa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on valmistunut ja lähetetty syyteharkintaan, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos. Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä murha erityisen raa’an ja julman tekotavan perusteella.

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Joensuun Hammaslahdessa 8. huhtikuuta tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä murha erityisen raa’an ja julman tekotavan perusteella. Esitutkinnassa selvitetyn perusteella teossa käytettiin teräasetta.

Lue myös: 40-vuotias mies surmasi vanhuksen Joensuussa torstaiyönä – vanhuksen vaimo onnistui pakenemaan paikalta

Poliisi sai 8. huhtikuuta kello yhden jälkeen yöllä hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Joensuussa yksityisasunnossa tapahtuneesta väkivaltarikoksesta. Poliisipartion mentyä paikalle ilmeni, että Hammaslahden haja-asutusalueella sijaitsevassa yksityisasunnossa oli tapahtunut henkirikos. Tapahtumapaikalta tekoon epäiltynä otettiin kiinni noin 40-vuotias mies. 

Lue myös: Vanhuksen tappanut mies vangittiin tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa

Teossa menehtyi yli 80-vuotias mies. Asunnosta oli paennut yöllä yli 80-vuotias nainen. Naista oli pahoinpidelty asunnossa, minkä jälkeen nainen pääsi pakenemaan asunnosta naapuriin. Tämän jälkeen asiasta ilmoitettiin hätäkeskukseen. Mies ja nainen olivat aviopari. 

9. huhtikuuta Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi asunnosta kiinniotetun miehen todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Naiseen kohdistunutta tekoa on tutkittu rikosnimikkeellä pahoinpitely. Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja esitutkinta on lähetetty syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 5.1.2022 mennessä.

Lähteenä: Itä-Suomen poliisilaitos