25-vuotias lahtelaisnainen vangittiin useista petoksista

Jaa tämä julkaisu ystävillesi:

LAHTI

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi lahtelaisen 25-vuotiaan naisen todennäköisin syin epäiltynä 16 petosrikoksesta sillä perusteella, että nyt tutkinnassa olevien petosrikosten ja naisen aikaisemman samankaltaisen rikollisuuden perusteella oli syytä epäillä, että nainen tulee vapaana ollessaan jatkamaan rikollista toimintaa.

Kyse on niin sanotusta tutkintavankeudesta, eli vangitsemisesta esitutkinnan aikana.

25-vuotias lahtelaisnainen vangittiin useista petoksista 1

Tehdyt petosrikokset on kaikki tehty sähköisin tiedonsiirtovälinein. Tyypillinen tekotapa on ollut se, että vangittu on erehdyttänyt asianomistajan maksamaan pankkitililleen kauppahinnan tavarasta, jota vangitulla ei ole ollut tarkoitustakaan luovuttaa ostajalle. Vangittu on myös parissa tapauksessa erehdyttänyt asianomistajan toimittamaan vangitulle kaupan kohteen väärennettyä maksutositetta käyttäen, ja jättänyt maksamatta kauppahinnan asianomistajalle.

Vangitsemisen perusteena olevien rikosten tekoaika on huhtikuu – heinäkuu 2020. Lisäksi vangitulla on vastaavanlaisia rikosasioita odottamassa käräjäoikeuden käsittelyä noin 30 kappaletta viimeisen vuoden ajalta.

Niin sanotut nettipetokset, kuten tässä tapauksessa, aiheuttavat yhteiskunnalle kustannuksia rikosasioiden käsittelystä rikosprosessin eri vaiheissa, sekä yksittäisille asianomistajille huomattaviakin taloudellisia vahinkoja menetettynä omaisuutena.

Lähde ja teksti: Poliisi

Jaa tämä julkaisu ystävillesi: